videochat si socializare

In vremurile noastre, timpul reprezinta un bun cu o valoare inestimabila. Niciodata nu avem indeajuns de mult timp pentru tot ceea ce ne dorim si intotdeauna lasam ceva pe alta data. Iar adesea, acel “alta data” nu mai vine sau este constant pus pe un ultim loc. Printre cele mai inlaturate astfel de lucruri se afla socializarea.

Sa va pun o intrebare: de cate ori v-ati asezat la o masa cu mai multi prieteni buni si ati discutat, pur si simplu, fara a va uita in telefoane, laptop-uri sau tablete? Nu de multe ori, asa este? Mai ales in ultimul timp!Cat despre momentul in care zaresti o persoana straina in celalalt colt al camerei si iti aduni curajul de a vorbi cu ea, cel mai probabil s-a intamplat si mai rar decat varianta mai sus mentionata. Dar daca v-as spune ca puteti discuta cu acea persoana straina fara sa va rapiti din timpul vostru si asa greu de impartit?Ca puteti gasi un prieten fara sa va miscati din fata calculatorului? Ca puteti experimanta tot ce va imaginati din orice punct de vedere sarind peste hop-urile obligatorii unei interactiuni intr-un bar, in parc sau cine mai stie unde?

Desigur ca vorbesc despre video chat. Desi societatea noastra are o parere extrem de ingusta in ceea ce priveste discutiile online, video chat-ul este mult mai mult decat satisfacerea unei nevoi primale.

Video chat-ul reprezinta o scapare, reprezinta ocazia noastra de a socializa la apasarea unui buton, de a ne exprima asa cum dorim, cand dorim, fara sa ne temem de consecinte. Pentru dezvoltarea si maturizarea noastra ca persoane, “acceptarea” este de o importanta majora.

Haideti cu noi in camera!

Macar o data incercati sa intrati intr-o asemenea “camera” virtuala. Veti descoperi persoane ce gandesc la fel ca voi; persoane ce asemenea voua, doresc sa scape de senzatia de sufocare cauzata de normele impuse de o societate arhaica. Si cel mai important: veti descoperi ca socializarea virtuala poate implica mai mult decat un “like” si un “share” dat cuiva cu care nu veti interactiona niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *