De-a lungul timpului, rolul femeii in societate s-a diversificat si a inceput sa fie din ce in ce mai important. Din acest motiv, au inceput sa apara din ce in ce mai multe specializari, meserii si domenii dedicate lor, in care au contat atat aspectul placut si suav al acestora, cat si indemanarea, gingasia si abilitatile de care o femeie poate da dovada. De asemenea, prezentul ofera numeroase oportunitati in materie de locuri de munca pentru femei.

In ultimii ani, s-au facut statistici si topuri cu cele mai cautate meserii destinate reprezentantelor sexului frumos.

Iata topul celor mai cautate meserii pentru femei in 2017.

locuri de munca

  1. Farmacista. Job-ul de farmacista este preferat de foarte multe doamne si domnisoare, iar oricine a mers vreodata intr-un astfel de loc, a observat ca majoritatea angajatilor sunt reprezentati de femei. De ce acest lucru? Tocmai pentru ca femeilor le place aceasta meserie, sunt mai ordonate, sunt dragute cu toata lumea si le place sa ofere sfaturi celor care au nevoie.
  2. Stewardesa. Orice femeie si-a dorit macar o data in viata sa devina stewardesa. Ganditi-va… ce este mai frumos decat sa cunosti o multime de oameni noi si sa calatoresti tot timpul in jurul Pamantului la mii de metri altitudine si sa vezi cele mai frumoase orase ale lumii de sus? Este foarte tentant un astfel de job. Si este foarte adevarat ca in fiecare an, la cursurile organizate de companiile de zbor, tot mai multe femei se inscriu si sunt acceptate.
  3. Consilier de vanzari. Este o slujba creata special pentru femei, cum ar spune unii, asta datorita faptului ca femeile sunt mult mai orientate spre socializare si comunicare, sau vanzare de servicii, sunt mai rabdatoare si stiu sa prezinte mult mai bine ofertele pe care le detin.
  4. Model de videochat. Da, slujba de model de videochat este una dintre cele mai cautate de pe piata de munca, asta si deoarece castigurile din domeniu sunt cu mult peste media din Romania.  Din acest motiv, studiourile fac angajari in videochat, iar programarile pentru interviu videochat le depasesc cu mult pe cele din alte domenii. Asta deoarece si studiourile ofera conditii de munca avantajoase, un mediu de lucru legal, program flexibil si o multime de avantaje. O cariera in videochat poate fi un vis implinit pentru o femeie inteligenta. In plus, nu este necesara experienta anterioara. Cunoasterea unor limbi straine este un plus.
  5. Manager de resurse umane. Femeile sunt in general mult mai organizate decat barbatii si le place sa se implice foarte mult in organizare si societate, si de aceea rolul de manager si organizator al unei companii le este atribuit acestora. Sunt necesare totusi si ceva cunostinte  si studii de HR (Resurse umane)
  6. Maseuza. Multe persoane care vin la sedinte de terapie sau relaxare se bucura mai mult de prezenta unei reprezentante a sexului frumos, deoarece le calmeaza mai mult si le ofera linistea de care au nevoie. Atingerea delicata, si totusi ferma a unei femei este placuta, si totusi patrunzatoare si elimina stresul si energiile negative.
  7. Terapeut. Asemanatoare din anumite puncte de vedere cu meseria de maseuza, datorita rolului de vindecator, meseria de terapeut se potriveste mai mult cu caracterul unei femei. Empatia, o caracteristica pe care multe dintre femei o au, reprezinta un lucru necesar in acest domeniu. Dar nu orice doamna este facuta sa fie terapeut, deoarece poate unele nu au destula rabdare.
  8. Cercetare. Este bine stiut ca femeile sunt mult mai curioase decat barbatii, si vor sa le stie pe toate. De aceea, multe dintre ele isi gasesc menirea in domeniul cercetarii si un lucru foarte multumitor este ca o fac foarte bine. Acestea sunt mai devotate, studiaza mai mult si mai intens pentru ceea ce isi doresc.
  9. Asistent social. Doamnele sunt mai atente la ceea ce se intampla in jurul lor si le place sa fie de ajutor, sunt mai rabdatoare, asa ca aceasta meserie li se potriveste de minune. Meseria de asistent social este mereu la cautare si se cauta femei capabile sa ofere celor din jur suport, ajutor si asistenta.
  10. Make-up artist. Cine, daca nu femeile au cele mai bune gusturi in materie de culori, combinatii de culori, trend-uri si moda? La evenimentele speciale, fiecare femeie isi doreste sa arate cel mai frumos si sa fie apreciata de toti cei din jur. Asa ca inainte de eveniment trece pe la o sedinta de machiaj. Chiar si in studiourile profesionale de videochat este nevoie de un make-up artist cu experienta pentru a le transforma pe modele in adevarate dive in fiecare zi.

Aceasta este doar o scurta lista cu locurile de munca preferate de femei in anul 2017. Dar toate ariile au inceput incetul cu incetul sa fie populate de doamne si domnisoare cu pregatire adecvate, care doresc sa acumuleze experienta si sa se implice in multe activitati..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *