punemanapecarte

In ultima perioada, sistemul educational din Romania a inceput sa lase de dorit din ce in ce mai mult. Elevii considera ca nu mai trebuie sa invete si sa acumuleze cunostinte ce le vor folosi in viitor, si se pare ca nici dascalii, plictisiti poate de acest sistem, nu ii mai ajuta.

Nivelul educatiei ne defineste pe noi ca oameni si ca personalitate, si ne defineste valorile morale.  Teoretic, toata lumea stie asta. Dar cu practica este o problema. Se poate clar face diferenta intre o scoala ce se presupune ca trebuie sa te ajute in viata, si ceea ce se practica in Romania, o educatie superficiala din care multi nu au mai nimic de invatat.

Un exemplu concret il cosidera invatarea corecta a Limbii Romane, dar si a limbilor de circulatie intermationale. Toata lumea observa cred halul in care limba noastra este jicnita peste tot, si cum aceasta ii chinuie pe multi care scriu “miau” ca pisica.

Toate ariile societatii sunt afectate. Nici in videochat aceasta problema nu este ocolita, deoarece exista multe fete care abandoneaza scoala pentru a lucra ca modele de videoochat, vazand aceasta alternativa drept o solutie pentru a castiga bani usor. Dar problema nu este chiar asa de simpla. Banii din videochat nu se castiga chiar asa usor, nu este suficient sa ceri, oricine trebuie sa demonstreze ca merita. Un model de videochat care doreste sa faca performanta are nevoie de cunostinte solide de Limba Romana si mai ales de Limba Engleza, dar si de o cultura generala vasta, deoarece altfel, nu prea reuseste sa intretina o conversatie de durata.

De aceea, mai multe studiouri de videochat din tara sustin campania #PuneManaPeCarte, o campanie adresata tuturor, nu numai fetelor care activeaza sau doresc sa activeze in industria videochat-ului, destinata sa indrume pe oricine sa mearga sa studieze pentru, ca in cariera nu conteaza numai sa arati bine. In Galati, SmartChat Studio este studioul care promoveaza aceasta campanie in mediul online, incurajand fetele care vor sa se apuce de videochat sa isi termine studiile, deoarece cunostintele fac diferenta intre un model de top, si unul care nu va reusi niciodata. Initiativa studioului este laudabila si doreste ca pe viitor sa aduca in studio fete cu vaste cunostinte si cu un nivel de educatie ridicat, care sa fie exemple de urmat pentru persoanele din orice domeniu.

Dupa cum se spune, “Inteligenta este sexy”, asa ca inainte sa te gandesti sa faci videochat #PuneManaPeCarte, pentru ca viitorul tau depinde de asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *