seo pentru site-urile de videochat

Oricine detine un site web din orice domeniu, isi doreste ca acesta sa fie pozitionat pe primele locuri in motoarele de cautare. Asta deoarece un numar mai mare de vizitatori aduce in unele cazuri potentiali angajati, sau cresterea vanzarilor, sau in alte cazuri venituri mai mari si cresterea profiturilor. Pentru ca asa cum conteaza concurenta pe piata sociala, atat de mult a inceput sa conteze acest lucru si pe piata virtuala. De ce?! Pentru ca numarul utilizatorilor de internet a crescut considerabil, iar activitatea in mediul online a inceput sa fie mai intensa.

Dar cum se realizeaza acest lucru?

Promovarea si marketing-ul in mediul online se face printr-o metoda numita SEO (Search Engine Optimization), tradus prin Optimizarea pentru Motoarele de Cautare, dintre care cel mai popular este Google. Acesta este de fapt un proces prin care site-urile din diverse domenii, inclusiv cele din videochat sunt analizate in functie de anumite filtre si de popularitate si sunt aduse pe primele pagini de rezultate ale cautarilor din Google.

Dar in ziua de astazi, SEO este un proces foarte complex si trebuie tinut cont de mai multi factori pentru promovarea site-urilor de videochat in mediul online.

SEO se imparte in doua categorii: SEO on-page si SEO off-page.

Prima categorie de SEO tine in mod specific de structura site-ului si de modul de indexare al acestuia in motoarele de cautare. Nu se doreste existenta de continut ascuns, si nici de pagini care nu sunt indexabile. De asemenea, site-ul trebuie sa aiba o structura cat mai clara pentru orice vizitator si sa aiba un numar optim de cuvinte cheie relevante pentru domeniul din care face parte site-ul. De exemplu un site de videochat se va axa pe cuvinte cheie din acest domeniu, distribuite in titluri, tag-urile “alt”, url, meta descrierea, primele 100 de cuvinte sau continut.

SEO off-page este procesul de optimizare de durata mai lunga si care poate face diferenta cu adevarat in mediul online. Aceasta se face in mai multe etape si incepe cu analizarea cuvintelor cheie specifice domeniului. Dar aici exista o problema. De exemplu, in videochat, toate site-urile concurente sau majoritatea dintre ele se bazeaza pe aceleasi cuvinte cheie, cum ar fi “videochat”, “videochat online” sau “studio videochat”, iar acestea devin competitive, iar rezultatele se pot lasa mult timp asteptate. Iar rezolvarea acestei probleme vine prin separarea acestor cuvinte cheie folosite de concurenta si folosirea unor cuvinte cheie mai specifice, care pot genera trafic.

Un alt pas de promovare este optimizarea cuvintelor cheie. Conform ultimelor update-uri ale algoritmilor Google, in acest moment nu cantitatea de continut este importanta, ci calitatea acestuia. Continutul duplicat, preluat din alte surse, sau chiar uneori tradus, va fi cu siguranta penalizat. Un numar mare de cuvinte cheie poate fi un dezavantaj pentru un site de videochat, asta deoarece acum se incurajeaza limbajul natural si continutul original. De asemenea se recomanda si folosirea sinonimelor cuvintelor cheie.

Adaugarea de link-uri sau Link Building. Continutul original si de calitate, cu siguranta atrage curiosi doritori de schimb de experiente. Schimb de experiente inseamna cel mai mult pareri obiective, texte sau articole scrise intr-o exprimare cat mai sociala pentru site-uri care trebuiesc analizate in prealabil. Ceea ce nu este deloc rau, deoarece linkurile obtinute in mod organic sunt cele mai apreciate. Mai mult, acestea nu trebuiesc sa fie numai de foarte mare calitate. Natural sau organic inseamna combinat, iar rezultatele se vor vedea cu siguranta. Ceea ce dauneaza in mod clar unei campanii de promovare al unui site de videochat este cumpararea de link-uri fara valoare sau insccrierea in directoare web. Persoanele care fac acest lucru cu site-urile lor cu siguranta risca sa fie penalizate.

Adaugarea de link-uri trebuie sa fie facuta in mod constant, deoarece de exemplu adaugarea a 100 de link-uri odata si apoi stagnarea pentru o perioada lunga de timp nu inseamna link-building.

Ca in orice alt domeniu, si videochat-ul este o industrie foarte competitiva si este destul de dificil sa fii in top, dar nu imposibil. O campanie facuta corect, respectand cel putin pasii de baza si regulile SEO, poate aduce orice site pe primele pagini in motoarele de cautare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *