3 sfaturi pentru a deveni un bun ascultator

Pentru un model este important sa fie in primul rand un bun ascultator pentru ca persoana cu care interactionezi sa stie ca poate vedea in tine nu doar o persoana atragatoare ci o confidenta, o prietena cu care poate vorbi orice si cu care intotdeauna va avea un umar pe care sa isi poata odihni sufletul.

Cum sa devenim un bun ascultator

  1. Incearca sa te pui in pielea persoanei cu care discuti

Adu-ti aminte ca ascultatul reprezinta cea mai mare parte a unei discutii de succes. Ar trebui sa asculti mai mult decat sa vorbesti, iar atunci cand vorbesti, sa o faci cat mai aproape de perspectiva persoanei cu care interactionezi. Nu judeca imediat si nu oferi sfaturi imediat. Asculta si gandeste-te cum te-ai simti tu daca ai fi in pielea respectivului utilizator.

  1. Nu oferi propriile tale experiente drept comparatie cu experientele utilizatorului

Cu totii traim altfel evenimentele; chiar daca intamplarea mea este identica cu intamplarea ta de acum doua saptamani, trairile mele sunt diferite si adesea, modul in care percep eu intamplarea respectiva este cu mult mai diferita decat a fost perceputa de tine sau de alte persoane, inaintea mea. Daca persoana respectiva stie ca ai avut o experienta similara, iti va cere singura sfaturi sau va dori sa ii descrii cum ai ai reusit sa treci peste.

  1. Arata ca iti pasa

Spune lucruri precum “da” sau “asa este” sau “wow” si nu uita sa fii in ton cu sentimentele persoanei respective. Fii atenta la intonatia si modul in care iti exprimi emotiile iar acesta cu siguranta va aprecia.

Concluzie

Conversatia joaca un rol important in succesul tau ca model. Mai important decat orice altceva comunicarea inseamna empatie, inseamna cunostinte acumulate in timp, inseamna sa stii sa asculti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *